IMG 3885 2

Waarom zou je voor Ledverlichting kiezen terwijl TL-lampen qua prijs niet moeten onderdoen. Na twee kleine accidentjes met TL-lampen was dit een persoonlijke keuze. Daarnaast zou led-verlichting langer meegaan dan een TL-lamp. 

Droge en natte transfers zijn geschikt voor de afwerking van een zelfgebouwd model. Met enkele nuttige tips kun je dit perfect tot een goed einde brengen. Dit is goed te zien op deze unieke Belgische modellen.

Hoe breng je transfers aan op een model zonder zichtbare sporen na te laten? Hoe werk je met droge decals op een moeilijke ondergrond? Welke producten moet je hierbij gebruiken? Wat moet je doen als een decal loskomt of uiteen valt? Aan de hand van enkele voorbeelden geven wij hierop een antwoord.

Wie een realistische baan wenst te bouwen zal zijn goederenwagens, rijtuigen en locomotieven moeten verweren zodat ze er levensecht uit zien. Een klus waar slechts weinigen zin in hebben. Wij probeerden enkele basistechnieken uit op goederenwagens met behulp van een airbrush en een penseel.

Verschillende grote merken brengen de goedkope modellen op de markt. Het goedkope exemplaar van de NMBS reeks 59 van Roco dat voor 59 euro in 2004 werd aangeboden is een ideale model om met een airbrush aan de slag te gaan en dit voorbeeld in een aangepast nieuw kleedje te steken.